Wordpress onderhoud

WordPress is over het algemeen heel gebruiksvriendelijk, maar helaas niet onderhoudsvrij. Misschien heb jij je website wel zelf gebouwd. Ook dan wil je jouw website goed onderhouden. Maar hoe doe je dit precies? Wij helpen je hier graag bij. Het is mogelijk om bij ons een onderhoudspakket af te sluiten. Maandelijks onderhouden we je website en bieden we je support aan, zodat jij je op jouw werk kunt focussen.

Waarom is WordPress onderhoud belangrijk?

 • Vanwege de veiligheid
  WordPress is een van de meest populaire CMS-systemen. Heel mooi natuurlijk, maar juist hierdoor vinden hackers deze websites ook vaak interessant. Het is dus van groot belang om je website goed te beveiligen en hackers buiten de deur te houden.
 • Vanwege het behoud van je omzet en klanten
  Zoekmachines hechten ontzettend veel waarde aan de gebruiksvriendelijkheid van je website. Jouw pagina’s moeten niet alleen constant voldoen aan de zoekopdracht van je gebruikers. Ook op technisch vlak moet jouw WordPress website helemaal in orde zijn. Juist dit laatste punt is belangrijk, aangezien de snelheid van je website vanwege onderhoudsgebrek snel achteruit kan gaan.
 • Vanwege het voorkomen van spam
  Als je je website niet regelmatig onderhoudt, loop je het risico dat je database ‘vervuilt’. Een voorbeeld is dat je comments spam bevatten of dat je door een storing waardevolle informatie kwijtraakt die je niet via een back-up kunt terugzetten.

WordPress webshop tevreden klanten

We hebben ruim 15 jaar ervaring met het ontwikkelen van webshops. Benieuwd naar de klanten die jou voorgingen? Bekijk hieronder ons portfolio.

WordPress support: dit houden onze onderhoudswerkzaamheden in

Back-ups
We maken elke dag een back-up van je website, zodat je geen waardevolle informatie kwijtraakt en je website altijd online blijft staan. Mocht er toch iets misgaan, dan zetten we de laatst gemaakte back-up terug, zodat de informatie nog steeds klopt.

Veiligheidsmonitoring
We monitoren je website op malware software. Mochten we verdachte software vinden, dan verwijderen we deze direct. We controleren je wachtwoorden en checken plugins op mogelijke beveiligingsrisico’s. Zo beschermen we je website tegen aanvallen van hackers.

Snelheidscheck & instellen CDN
We onderhouden je database en filteren eventuele vervuilende informatie zodat je website snel blijft. Bovendien stellen we een Content Delivery Network (CDN) in, zodat afbeeldingen en scripts extern worden ingeladen en de laadtijd van je website zo kort mogelijk is.

AVG-proof
Jouw website voldoet aan de privacywetgeving, daar zorgen we voor. Hiervoor sluiten we verwerkersovereenkomst af waarin we overleggen hoe we te werk gaan, zodat jouw website AVG-proof is.

Updates van plugins en thema’s
We voorzien je website van de laatste plugins en thema’s. Daardoor voorkomen we dat er ‘vervuilende’ informatie op je website kan verschijnen en dat je website helemaal up-to-date is.

Optimalisaties
We voeren continu technische optimalisaties uit waardoor we de website versnellen. Zo controleren we de kwaliteit van je code en herschrijven we deze om ervoor te zorgen dat je laadtijd verbetert en je website technisch in orde blijft. 

Caching
We verplaatsen de gegevens van je website naar een tijdelijke opslagplaats, waardoor bezoekers sneller toegang krijgen tot deze informatie. Dit noemen we ook wel cachen. Het zorgt ervoor dat de laadtijd van je website korter is en dat komt de gebruiksvriendelijkheid van je website ten goede.

Support
Natuurlijk staan we je altijd te woord. Ons support team helpt je graag als je vragen hebt over je website. Je kunt ons zowel telefonisch als per mail bereiken.

De voordelen van Team Hugo

Veel ondernemers stellen de vraag: waarom zou ik met jullie zakendoen? We sommen de voordelen van de samenwerking met WP-manager dan ook graag op:

 • Ruim vijftien jaar ervaring. Het team van WP-manager bestaat uit developers, designers, contentmanagers, SEO-specialisten en conversie managers. Al meer dan 15 jaar ontwikkelen wij websites voor bedrijven en ondernemers. Dankzij deze jarenlange ervaring hebben we al zoveel websites gebouwd, dat we ondertussen goed weten wat wel en wat niet werkt.
 • Niet lullen, maar poetsen: we zijn doeners geen praters.
 • Vooruitdenken: aan de hand van jouw wensen, denkt ons team altijd een stap vooruit. Wil je een webshop laten bouwen? Dan denken we mee over de klantreis en hoe je het meest uit je verkopen kunnen halen.
 • Persoonlijke aanpak: voor elk project krijg je te maken met één contactpersoon die het hele proces begeleidt.
 • Langdurige samenwerking: eenmalige projecten bestaan, maar WP-manager streeft er voortdurend naar om deze samenwerking te verlengen. Nadat we een website hebben opgeleverd, is het mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierdoor nemen we de zorg voor je website uit handen, zodat jij je op jouw business kunt richten.

Veelgestelde vragen

 • Zit ik vast aan een contract?
  Nee ik bied geen contract aan en ik hanteer geen opzegtermijn. Dus als je in februari opzegt, is deze maand ook meteen de laatste.
 • Hoe ga jij om met gevoelige gegevens?
  Ik vind privacy superbelangrijk! Alle gegevens staan bij mij achter slot en grendel en deze zullen NIET! doorgegeven worden. Bekijk mijn privacy pagina voor meer informatie.
 • Hoe vaak voer jij updates uit?
  Wekelijks voer ik alle updates uit. Kritieke updates worden direct opgepakt.
 • Kan je ook premium thema’s en plugins updaten?
  Ja het is voor mij geen probleem om ook deze plugins of thema’s mee te nemen in de updates. Mits deze niet geactiveerd zijn binnen je wordpress installatie.
 • Is er iets wat je niet kan updaten?
  Helaas komt het wel eens voor dat iemand illegale plugins of thema’s heeft geïnstalleerd. Dat wilt zeggen gehackte plugins of thema’s waar je normaal voor moet betalen. Deze kan ik helaas niet voor je updaten. Ik adviseer altijd om deze meteen te deïnstalleren of aan te schaffen. Illegale plugins of thema’s zorgen er meestal voor dat hackers een binnenweg hebben in je site.
 • Wat als mijn site offline gaat / gehacked is?
  Met WordPress onderhoud doe ik er alles aan om jouw website in topconditie te houden. Ondanks dat kan het mogelijk zijn dat je site toch offline gaat, of gehacked wordt. In dat geval zal ik er alles aan doen om je te helpen en je site zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen. Meestal doe ik dit door een schone backup terug te zetten.
 • Wat kan je mij garanderen?
  Ik zal er alles aan doen om je website zo veilig en ‘ge-update’ mogelijk te houden. Ik garandeer dat ik backups maak en deze opslaan op een beveiligde server, dat updates en andere werkzaamheden gedisciplineerd en volgens schema zal verrichten zoals afgesproken in de overeenkomst.
 • Wat kan je niet garanderen?
  Ondanks dat ik er alles aan doe kan ik nadrukkelijk NIET garanderen dat je website door het afsluiten van een onderhoudscontract 100% beveiligd is tegen hackers, attacks of andere vormen van cybercrime, tegen niet goed functionerende servers/software, onkunde of domme pech.

  Ik hoop dat het nooit nodig is, maar sh*t happens nu eenmaal. In dat geval installeer ik zo snel mogelijk een ‘schone’ backup van je website.
 • Mijn hosting maakt toch backups!?
  Je host maakt ongetwijfeld backups. Maar meestal voor zichzelf en niet voor jou. Aan die backups heb je niets. Dat is overigens niet eens erg. Want het probleem kan namelijk in je server zitten. Als die crasht, als je host failliet gaat of als er andere serieuze serverproblemen zijn, zijn de backups onbereikbaar en dus nutteloos.
 • Weiger je soms klanten?
  Ik wieger soms websites. Bijvoorbeeld omdat de betreffende site wat mij betreft rare content bevat (racisme, haat, kinderporno etc). Of te veel achterstallig onderhoud kan een reden zijn om eerst even om de tafel te gaan.
 • Horen content wijzigingen ook bij het onderhoud?
  Nee. Aanpassingen aan je website zijn geen onderdeel van de onderhoud. Mocht je toch willen dat ik bijvoorbeeld wat content aanpas of kleuren verander van je thema. Dan kunnen we hier een vast bedrag naast het abonnement afspreken.