Op zoek naar een WordPress SEO specialist?

Je WordPress website is gebouwd en je bent klaar om er de markt mee te veroveren. Veelgebruikte termen als zoekmachineoptimalisatie (SEO) zijn voor jou wellicht bekend, maar hoe ga je hiermee aan de slag? Welke stappen moet je concreet ondernemen om je WordPress website vindbaar te maken in Google? We leggen het je op deze pagina uit.

Werkzaamheden SEO-check voor nieuwe en bestaande websites

Om te beginnen, is het goed om onderscheid te maken tussen een website die al langer online staat en een WordPress website die net is gebouwd. Hierin doorlopen we namelijk een verschillend proces. Als we jouw website analyseren, voeren we de volgende werkzaamheden uit om je site vindbaar te maken:

Nieuwe website Bestaande website
Doelgroepanalyse Nulmeting
Concurrentie-analyse Overzicht maken te behalen doelen
Zoekwoordenonderzoek Check huidige rankings
Overzicht maken te behalen doelen Zoekwoordanalyse
Content Advies Concurrentie-analyse
Contentcreatie Content Advies
Gebruiksvriendelijke URL-structuur Uitvoering werkzaamheden, zoals linkbuilding of contentcreatie- of optimalisatie
Implementatie sitemap Monitoring data en stand van zaken
Technisch onderhoud, laadtijd verbeteren, caching instellen, AVG-proof maken websites, SEO-plugins (Yoast)  
Implementatie Google Analytics  
Nulmeting  
Monitoring data en stand van zaken  

 

We voeren een SEO-check uit

 • We starten met het maken van een doelgroep-analyse en een concurrentie-analyse. Daarbij kijken we naar jouw ideale bezoeker en jouw positie ten opzichte van je concurrentie.
 • We voeren een zoekwoordonderzoek uit en bepalen op basis hiervan de opbouw van je website.
 • Voor de bouw van jouw website, zorgen we voor een gebruiksvriendelijke URL-structuur.
 • We implementeren de sitemap.
 • We houden rekening met alle technische aspecten om jouw website goed te laten ranken
 • We implementeren Google Analytics om de data van jouw nieuwe website te meten.
 • Gaat je website live? Dan maken we een nulmeting. Vanuit daar kunnen we monitoren op de doelen die jij wilt behalen.

Jouw huidige website vindbaar maken in Google

Beschik je al over een WordPress website en wil je beter scoren in Google? Dan voeren we diverse werkzaamheden uit:

 • Aan de hand van onze SEO-tools, bekijken we de stand van zaken van jouw huidige pagina’s, hoe staat het nu met de vindbaarheid? En wat is de potentie ervan?
 • Op basis van de bovenstaande bevindingen en jouw wensen, maken we een overzicht van de te behalen doelen van jouw website.
 • We voeren een zoekwoordenonderzoek uit en kijken welke informatie je kunt toevoegen aan je website om te scoren op belangrijke zoektermen.
 • We brengen een advies uit over de content die je kunt toevoegen of die wij voor je kunnen schrijven.
 • We voeren de werkzaamheden uit die we hebben afgesproken op basis van jouw doelen. Dit kan inhouden dat we de huidige informatie op de pagina’s uitbreiden. En dat we nieuwe content schrijven en toevoegen of dat we aan de slag gaan met linkbuilding.

We onderhouden je WordPress website voor de vindbaarheid

Om jouw website structureel vindbaar te maken, is het belangrijk dat de techniek van jouw website goed onderhouden blijft. We houden je site structureel in de gaten, zodat jij daar geen omkijken naar hebt. Dit houdt in dat we regelmatig back-ups maken van je website zodat je geen belangrijke informatie kwijt raakt en dat we je website beveiligen tegen eventuele hackers. Maar we checken ook of de laadtijd van je website goed is en checken of er nieuwe plugins geïnstalleerd moeten worden.

We creëren unieke SEO-content om jouw website beter vindbaar te maken

De informatie die jij op jouw website plaatst, is van groot belang voor zoekmachines. Google beoordeelt de waarde van jouw site namelijk onder andere op de gebruiksvriendelijkheid voor jouw bezoekers. Voldoet de content op jouw website wel aan de zoekopdracht van deze bezoekers? Hoe staat het met de route die zij af moeten leggen op je site om bij deze informatie te komen? Is dit niet te omslachtig? Naast techniek en linkbuilding (de hoeveelheid vrienden die je online hebt gemaakt) is content heel belangrijk.

Contentcreatie die jouw website vindbaar maakt

Onze content marketeers hebben veel ervaring met het schrijven van doelgroepgerichte content. Zij weten precies wat ze moeten doen om jouw bezoekers te bereiken. Bovendien zijn ze gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor zoekmachines. Handig als je goed gevonden wilt worden in Google.

We gaan aan de slag met linkbuilding

Linkbuilding is het verzamelen van links van belangrijke websites waardoor de waarde van jouw pagina’s stijgt. Onze SEO-specialisten weten precies welke linkbuilding strategie goed werkt voor jouw organisatie. We helpen je dan ook graag met het maken van een concreet plan om jouw website goed vindbaar te maken.

De voordelen van WP Manager

Veel ondernemers stellen de vraag: waarom zou ik met jullie zakendoen? We sommen de voordelen van de samenwerking met WP-manager dan ook graag op:

 • Ruim vijftien jaar ervaring. Het team van WP-manager bestaat uit developers, designers, contentmanagers, SEO-specialisten en conversie managers. Al meer dan 15 jaar ontwikkelen wij websites voor bedrijven en ondernemers. Dankzij deze jarenlange ervaring hebben we al zoveel websites gebouwd, dat we ondertussen goed weten wat wel en wat niet werkt.
 • Niet lullen, maar poetsen: we zijn doeners geen praters.
 • Vooruitdenken: aan de hand van jouw wensen, denkt ons team altijd een stap vooruit. Wil je een webshop laten bouwen? Dan denken we mee over de klantreis en hoe je het meest uit je verkopen kunnen halen.
 • Persoonlijke aanpak: voor elk project krijg je te maken met één contactpersoon die het hele proces begeleidt.
 • Langdurige samenwerking: eenmalige projecten bestaan, maar WP-manager streeft er voortdurend naar om deze samenwerking te verlengen. Nadat we een website hebben